Резултатите

Да мислим за природата, културата и водата

ДА БЪДЕМ ЕВРОПЕЙСКИ ТУРИСТИ

Инфраструктурни дейности

Откриване на новия път до езерото в Липково

На 4 септември 2017 г. официално беше открит новият участк от пътя до езерото Липково, постоен в рамките на проекта.
В тържествената церемония взеха участие министърът на околната среда и кмет на община Липково до 2017 г. г-н Дураку, министърът на местното самоуправление г-н Сухаил Фазлиу, прердставители на Програмата за Трансгранично сътрудничество, представители на партньорите по проекта от България – заместник кметът на Сатовча Румен Орачев и секретарят на Читалище Прсвета 1937 в Плетена, Антоанета Бекташева.

Кметът на община Липково г-н Амиди приветства гостите с добре дошли и представи резултатите от проекта, а гостите пожелаха нови успехи на гражданите на община Липково. Българските партньори поздравиха с музикално изпълнение.

Откриване на крайбрежната алея на река Бистрица в Сатовча

На 20 декември 2017 г. беше официално открита новата пешеходна зона с кътове за отдих край река Бистрица в село Сатовча,  реализирана в рамките на проекта.

Кметът на община Сатовча Д-р Арбен Мименов в своето слово отбеляза важността на изпълнените дейности за подбряване на жизнената среда в селото.

Приветствие за събитието и в подкрепа на бъдещите партньорски вазаимоотношения произнесе  кметът на Липково от Македония  г-н Арифи. В него той подчерта, че развитието на условията за туризъм е важна задача и за двете партньорски общини и че община Липково има интерес партньорството с община Сатовча да продължи и в бъдеще.

Представителите на третия партньор Читалище „Просвета 1937“ от Плетена поднесоха своето приветствие за събитието с изпълнения на фолклорния си състав.

Филми

Видео Сатовча

Видео Липково